Van de Voorzitter

Beste Olummers en Olummerinekes, 

Op 10-11-2018 begon voor onze vereniging het nieuwe seizoen. Het weekend ervoor waren we wel al aanwezig bij de prinsbekendmaking van de Rampetampers, maar de zaterdag dichtbij 11-11 is de opening van het carnavalsseizoen voor CV OLUM. Na maanden van voorbereiding kon het feest beginnen. Na binnenkomst van de Raad van Elf, dansgarde, Prinsengarde, vorst, ceremoniemeester en natuurlijk onze nu nog Prins Jan 2e, werd de avond traditiegetrouw geopend door onze jongste dansgarde. Alleen we hebben een nieuwe minioren groep. Deze meiden hebben onder de leiding van Laura Schouten de afgelopen maanden hard gewerkt. En dat ze hard gewerkt hadden was te zien ze openden de avond met een super leuke en goed uitgevoerde dans. Super goed gedaan meiden wij zijn trots op jullie. Als voorzitter ben ik blij om dit te zien jong bloed binnen de vereniging. Ook hebben we na enkele jaren zonder, weer een Prinsengarde. Yorick en Stijn welkom bij de vereniging!

Toen was het de beurt aan onze bevriende carnavalsverenigingen om ze te verwelkomen: De Spekzullekes, de Kattendonders en de 2 jubilerende verenigingen de Rampetampers en de Spurriezeiers. Deze verenigingen vieren dit seizoen beiden hun 55 jarig jubileum. Daarna was het de beurt aan onze junioren groep en ook zie lieten zien hard gewerkt te hebben. Hierna was het tijd om afscheid te nemen van Prins Jan 2e. Verkleed als clown Bassie en omhangen met groenten namen we afscheid. Jan bedankt voor jouw mooie Prinsschap, je hebt er samen met jou vrouw Ine een geweldig jaar van gemaakt waar we met veel plezier op terug kijken.

Om 11 uur was het de hoogste tijd voor de bekendmaking van de nieuwe prins. Tijdens een leuke, gezellige dans kwam daar Snollebolleke tevoorschijn. Maar toen de muziek was afgelopen werd Snollebolleke omgetoverd tot Prins Jan 3e. Hierbij gaat het dan om Jan van Esch. Jan is al jaren lid van de OLUM vriendenkring en  getrouwd met voormalig dansmarieke van CV OLUM DaniĆ«lle Gruijters. Na de vele felicitaties was het tijd om voorop te gaan in de polonaise. Ook onze Senioren dansgarde lieten zien waarvoor zij de afgelopen maanden hard getraind hebben.  Het werd nog een gezellig feest tot in de late uurtjes.  Ik wens Jan samen met zijn vrouw DaniĆ«lle namens de gehele vereniging een fantastisch, carnavalesk jaar toe.                                                            

 Ook onze leden van de vriendenkring en alle andere mensen die carnaval een warm hart toedragen, wens ik een mooi carnavalsjaar toe, en hoop u te mogen begroeten op onze activiteiten.    

 

Alaaf

Lorenz van Lieshout

Voorzitter CV OLUM