Van de Voorzitter

 

Beste Olummers en Olummerinnekes,

Met het haringhappen op as-woensdag hebben wij carnaval 2018 afgesloten. En wat  hebben we er met z’n allen, met prins Jan 2e als stralende middelpunt, een prachtig feest van gemaakt. Het seizoen begon met de prinsbekendmaking op de 11e van de 11e , Prins Jan 2e kwam als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn. Met hem in ons midden zijn we daarna naar de prinsbekendmakingen van onze bevriende carnavalsverenigingen de Kattendonders en de Spekzullekes geweest. En natuurlijk waren we aanwezig bij de bekendmaking van Prins Briek XLV van de Keiebijters. Inmiddels was het al januari, een drukke tijd voor ons. Natuurlijk waren we op 14 januari aanwezig bij de  gezellige jubileumreceptie van de Narren in het TOV i.v.m. hun 44 jarig jubileum en daarna zijn we die dag nog naar Stiphout gegaan voor de prinsenreceptie.

 

Onze commissies draaien in deze tijd overuren om te zorgen dat we er met zijn allen een mooi feest van kunnen maken, waar alles tot in de puntjes geregeld is. Gelukkig bestaat  onze vereniging uit een groep enthousiaste mensen waar dat wel aan toevertrouwd is. Daar ben ik als voorzitter trots op. Eind Januari was onze kletsavond. Een mooie avond met goede kletsers en leuk amusement en op het bal na afloop was het gezellig tot in de late uurtjes. Woensdag voor carnaval het Daupfist bij de Houtse Kluppels en daarna begon de Carnaval met op carnavalszaterdag een nieuw opgezet openingsprogramma van de Keiebijters. We waren vroeg aanwezig op het mizunalle-plein en we hebben er mizunalle een mooi feestje van gemaakt. Wij willen graag de Keiebijters bedanken voor de organisatie. Daarna zijn we naar onze prins Jan de 2e gegaan voor een super gezellig Prinsenbier bij hem thuis. Op zondag nam CV OLUM deel aan de optocht een mooie 4e prijs viel ons ten deel. Op maandag een gezellig carnavalsontbijt met Dubbel Trubbel en De kenne wai ok. En de laatste dag begon bij onze prins Jan d’n 2e thuis met een lunch waarna we dweilend door de stad eindigden met het begraven van de kei op het mizunalle-plein voor Hotel West Ende.

Ik als voorzitter heb genoten van dit mooie carnavalsjaar onder leiding van Prins Jan 2e , ik hoop u ook. Zonder iemand te vergeten wil ik iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij onze vereniging bedanken voor zijn of haar inzet. Alleen kunnen wij het niet.  Carnaval organiseren en vieren doe je samen. Bedankt.

Lorenz van Lieshout

Voorzitter